Je bent nooit te oud om te sporten! Om die reden richten wij Master Sports op. Wij willen dat ook mensen van 50 jaar of ouder de kans krijgen om hun favoriete sport te kunnen beoefenen. Ons eerste teams zullen 2 handbalteams worden onder de naam Handbal Masters.

Dit project gaan we in samenwerking doen met handbalclub BSAC (Gemeente Maasbree), handbalclub HC Wittenhorst (Gemeente Horst aan de Maas), Sport aan de Maas, Gezondste regio 2025, Fysiotherapeuten, Fontys en de Has. Het doel wat Excellent Life heeft met “Handbal Masters” is mensen van 50 jaar en ouder meer maar vooral beter te laten bewegen. Hierin neemt Excellent Life mee dat de sociale participatie die bij een (team) sport horen centraal ligt. Doormiddel van een goede sociale participatie wil Excellent Life naast het bewegen ook de eenzaamheid, zelfredzaamheid en zingevening van mensen boven de 50+ op een leuke maar voor veel mensen ook vertrouwende manier verhogen.

Wij zien dat veel mensen om de verkeerde redenen stoppen met het beoefenen van hun favoriete sport. Denk hierbij aan te groot niveauverschil, oud, stijf, versleten of blessures. Wij weten vanuit onze expertise en ontwikkelde methodiek hoe we veel pijntjes en kwaaltjes kunnen aanpakken dan wel voorkomen. Daarom kunnen wij ervoor zorgen dat ook u kunt blijven doen wat u wilt doen terwijl u gezond en fit blijft. Bij ons staat preventieve zorg en eigen verantwoordelijkheid centraal. Dit project is de letterlijke invulling van ons concept waarmee we kunnen aantonen dat onze manier van werken een toevoeging is voor de gezondheid van iedereen. Excellent Life laat door middel van positieve gezondheid zien, dat leeftijd niets te maken hoeft te hebben met mobiliteit, fysieke en mentale belastbaarheid.

Onze bewegings- en mobiliteitsspecialisten zullen in samenwerking met Fysiomotion (fysiotherapeut) en Fontys hogescholen de deelnemers screenen en samen met hen aan de kwaliteit van bewegen gaan werken. De meeste blessures zijn over het algemeen gerelateerd aan de lichaamshouding en daardoor vaak  te voorkomen. Door deze manier van werken zullen beweegpatronen verbeteren waardoor ouderen weer pijnvrij aan hun favoriete sport kunnen deelnemen. De sportclubs zullen op hun beurt het technische aspect onder handen nemen. Op deze manier kunnen ouderen dus weer deelnemen aan een (team)sport met minimale concessies.

Excellent Life wil doormiddel van de manier van werken (positieve gezondheid) laten zien dat leeftijd niets te maken heeft met mobiliteit en wat je wel en niet kan (zowel fysiek als mentaal). Daarnaast komen er op deze manier meer sporten, evenementen en bezigheden voor de ouderen waardoor er meer keuze ontstaat. Voortvloeiend willen we inspelen op het lage aanbod voor ouderen binnen de sportclubs, terwijl er juist wel vraag naar is (vergrijzing). Maar ook zodat de ledenwerving niet alleen afhankelijk is van de nieuwe aanwas bij de jeugd. Doormiddel van sociale participatie en het verhogen van het clubgevoel is er wellicht ook mogelijkheid tot verhoging van invulling vrijwilligerswerk binnen de club.

Het streven van Excellent Life is dat er voor alle sporten een programma wordt geschreven zodat mensen boven de 50 weer hun favoriete sport, op verantwoorde en gemoedelijke wijze, kunnen beoefenen. Dit willen we bereiken met samenwerking van de clubs, bonden: (Handbal Limburg, de gezondste regio 2025), vrijwilligers, sponsoren en partners (oa. Fysiomotion, Fontys, Has, huis van de sport en gemeenten). Excellent Life zal wanneer “Handbal Masters” een feit is zich gaan richten op anderen sporten. En natuurlijk clubs en bonden ondersteunen met het opzetten en uitvoeren van deze manier van sporten. 

Met “Handbal Masters” wil Excellent Life Nederland laten zien dat je niet zomaar te oud bent om je favorieten sport te beoefenen. En dat er veel mensen zijn die graag weer willen deelnemen aan een club of team. Excellent Life wil dat Maasbree (peel en Maas) en Horst (Horst aan de Maas) de bakermat worden van de teamsport voor ouderen. Het wordt tijd dat het aanbod van teamsporten voor ouderen in Nederland vergroot gaat worden.