Waarom ben je gestart bij ExcellentLife?

“Ik wilde graag een paar kilo aankomen omdat ik mezelf te licht vond. Daarnaast had ik weinig energie. Ik wilde graag beginnen met handballen maar voordat ik me ging aanmelden bij de club wilde ik eerst meer weten over hoe je op een gezonde manier op gewicht kunt komen in combinatie met het mentale stuk dat hierbij komt kijken. Ik ben gestart in januari 2016 en was een van de eerste klanten van ExcellentLife.”

Hoe dacht het thuisfront erover?

“Mijn vader was in het begin sceptisch maar vond het goed dat ik aan mezelf ging werken. Toen mijn familie eenmaal zag dat ik me beter ging voelen waren ze een grote steun. Mijn vader is uiteindelijk zelf ook gestart bij ExcellentLife omdat hij zoveel positieve veranderingen zag bij mij.”

Wat was een belangrijk leerpunt?

“Er waren een aantal zaken die ik onder de loep moest nemen om gezonder te kunnen gaan leven. Door mijn hobby als DJ leefde ik erg onregelmatig. Ik had een slecht eetpatroon en weinig structuur. Dit heb ik aangepakt met hulp van ExcellentLife.”

Wat vond je fijn aan jouw traject?

“Ik heb naast krachttraining ook veel geleerd over mijn houding en over voeding. Ik vond het fijn om te leren hoe verschillende mentale en lichamelijke processen in elkaar steken. Je hoort en leest hier veel over maar je weet nooit zeker wat voor jou goed en slecht is. Ook de mentale begeleiding vond ik een echte toevoeging.”

Wat is voor jou de belangrijkste verandering?

“Sporten voelt niet meer als een moetje en ik heb niet het gevoel dat het me heel veel extra tijd kost. Voorheen had ik dat gevoel wel. Verder is het voor mij belangrijk geweest om regelmaat aan te brengen in mijn leefstijl. Door deze veranderingen zit ik nu veel beter in mijn vel.”