Hoe ben je bij ExcellentLife terechtgekomen?

“In juni 2017 ben ik begonnen met trainen. We hebben het traject van Chris als gezin natuurlijk van dichtbij gevolgd en ik zag alleen maar positieve veranderingen. De eerste drie maanden heb ik een traject gevolgd waarbij de aandacht lag op mentale coaching en begeleiding, voeding en beweging. Daarna ben ik overgestapt op twee keer per week sporten.”

Waarom ben je gestart bij ExcellentLife?

“Ik was niet tevreden over mijn uiterlijk en zat niet lekker in mijn vel. Toen ik begon bij ExcellentLife had ik mezelf voorgenomen om 10 kilo af te vallen. Toen dit voor mijn gevoel niet snel genoeg lukte voelde dat als een tegenvaller. Gedurende het traject leerde ik de focus te verleggen naar regelmatiger eten en sporten. Ik begreep steeds beter dat het niet om de kilo’s ging maar om het hele gevoel van fitter worden. Door deze verandering in denken werd mijn gewicht geleidelijk aan steeds minder belangrijk voor me.”

Wanneer merkte je de eerste veranderingen?

“Ik ben vanaf de start bewuster omgegaan met mijn voeding. Zo ben ik bijvoorbeeld gaan ontbijten: iets dat ik voorheen nooit deed. Ook ben ik regelmatiger gaan eten en tussendoor meer water gaan drinken. Door deze aanpassingen in combinatie met het sporten voelde ik me al vrij snel stukken beter. Ik kreeg meer energie en voelde me ook mentaal fitter.”

Wat merkt je gezin hiervan?

“Voorheen had ik altijd last van een winterdip als de dagen korter werden en het kouder werd. Ik voelde me dan somber en zat veel binnen. Afgelopen winter heb ik hier amper last van gehad. Dit merkte mijn gezin natuurlijk ook. Daarnaast koken we anders en bieden de vaste sportmomenten meer structuur in het gezinsleven.”

Wat is voor jou de belangrijkste verandering?

“Ik kijk er nu naar uit om te gaan sporten en ik voel me zowel mentaal als lichamelijk prettiger. Ik ben in totaal 4 kilo afgevallen en ik ben door alle aanpassingen in mijn leefstijl veel meer tevreden met mijn uiterlijk.”