Geen genoegen met ‘leer er maar mee leven’.

Marij (53) en Monique (57) zijn twee zussen die allebei kampen met chronische aandoeningen. Beide zussen zijn behandeld door diverse specialisten die hen uiteindelijk niet verder konden helpen. De conclusie was meestal: leer er maar mee leven. Marij en Monique namen geen genoegen met de behandelmethodes die ze tot nu toe aanbevolen kregen. De zussen namen contact op met ExcellentLife en na een uitgebreide intake zijn ze eind 2016 gestart met een op maat samengesteld traject bij ExcellentLife.

Marij: “We hebben allebei onze uitdagingen. Zo heb ik onder andere twee kunst knieën en artrose. Monique kreeg ongeveer twaalf jaar geleden te horen dat ze multiple sclerose (MS) heeft, een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen is beschadigd. Omdat we beiden al jaren last hebben van diverse klachten en al veel specialisten hebben gezien en gesproken, waren we aan het begin van het traject bij ExcellentLife behoorlijk sceptisch. Monique: “We hadden diverse coaching gesprekken met Maarten over onze persoonlijke doelen en mentale obstakels. Daarbij is door Kenny een beweeg- en mobiliteitsschema op maat gemaakt. Dit schema wordt nog altijd maandelijks aangepast aan onze situatie.

Marij “Na vijftien jaar kan ik weer fietsen.”

Inmiddels trainen de zussen al anderhalf jaar bij ExcellentLife en merken ze dat ze nog altijd sterker worden en meer energie krijgen. Monique: “Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik ondanks de MS weer makkelijker kan opstaan en meer kracht in mijn lichaam heb. Daarnaast kan ik langer lopen, beter tillen en is mijn uithoudingsvermogen aanzienlijk verbeterd. Ik heb fysiek meer energie en voel me ook mentaal fitter.” Ook voor Marij is er veel veranderd. Marij: “Inmiddels kan ik na vijftien jaar weer fietsen en gehurkt zitten. Ik merk dat ik door de dag heen minder stijf ben. Ook eenvoudige dingen als uit ben komen of opstaan van een stoel of bank gaan makkelijker. Mijn kracht komt steeds meer terug waardoor ik minder moeite heb met de dagelijkse dingen.”

Elke week fietsen de zussen met veel plezier naar ExcellentLife. Marij en Monique: “Inmiddels hebben we geleerd hoe we zelf ons lichaam en onze geest gezond kunnen houden, maar wanneer het nodig is of wanneer er onverwacht klachten ontstaan worden we bij ExcellentLife goed geholpen en begeleid. Niemand weet wat de toekomst voor ons in petto heeft maar wij weten dat we met hulp van ExcellentLife zowel mentaal als fysiek veel sterker zijn geworden.”