Hoe ben je bij ExcellentLife terechtgekomen?

Ik zocht een manier om af te vallen maar wilde niet weer naar een diëtist. Op internet kwam ik een verhaal tegen over de virtuele maagband. Hier werd ik nieuwsgierig naar en ik zag dat ExcellentLife dit ook aanbood. Ik ben gestart in augustus 2016.

Waarom? 

Ik worstel al een groot deel van mijn volwassen leven met mijn gewicht en na mijn zwangerschap leken de kilo’s er niet meer af te krijgen. Daarnaast heb ik tijdens mijn zwangerschap ook van allerlei lichamelijke klachten gekregen. Ik kreeg last van mijn rug, schouders en nek. De klachten werden steeds erger. Ik voelde me lichamelijk niet goed, vond mezelf lelijk, nam te weinig tijd voor mezelf en was niet gemotiveerd hier iets aan te doen.

Hoe zag je traject bij ExcellentLife eruit? 

Ik ben begonnen met een traject van drie maanden. Het traject bestond uit sporten, coaching en voedingsadvies. Na deze drie maanden ben ik overgestapt op een sportabonnement.

Ik sport nog steeds.

Wat viel mee en wat viel tegen? 

Ik was al bij veel diëtisten geweest voordat ik bij ExcellentLife terechtkwam. Eerdere pogingen om af te vallen waren gestrand. Ik wilde heel graag heel slank zijn. Dit lukte niet zoals ik had gehoopt, maar wat ik wél al snel kreeg was veel waardevoller: ik ben mentaal veel sterker geworden. Ik heb geleerd mijn eigen grenzen te stellen en mezelf in het middelpunt te zetten. Ik ben moeder, partner en baas (op mijn werk) en dus belangrijk voor anderen, maar ik zelf ben het meest belangrijk in mijn leven. Het sporten maakte dat ik fitter werd, sterker ben en dat daardoor veel van mijn lichamelijke klachten verdwenen zijn. Ik maak bewuste keuzes in mijn eigen belang en hou weer van mezelf.

Hoe voel je je nu ten opzichte van toen je begon bij ExcellentLife? 

Ik voel me uitstekend en ik ben nog lang niet klaar!