Frans is stiekem best wel trots op zijn sixpack.

Frans Marcelissen (65) uit Helden was op jonge leeftijd lid van de atletiekclub. Toen hij na zijn middelbare schooltijd een bedrijf begon in belettering, was er geen tijd meer voor sporten. Frans vertelt met een glimlach op zijn gezicht over vroeger: De zaak nam alle tijd in beslag. De zeldzame vrije uurtjes die ik had, bracht ik door met mijn vrouw en kinderen. Ik heb het sporten toen eigenlijk nooit gemist. Dat is nu wel anders. Mijn leven draait nu om lopen.

Er zijn maar weinig mensen uit de gemeente Peel en Maas die weten dat Frans op topniveau loopt. Frans: “Niet iedereen gelooft me als ik vertel dat ik topsporter ben. Mensen denken dat topsport alleen iets is voor jonge mensen. Ik ben een van de beste lopers in de leeftijdscategorie 65 tot 70 jaar. In maart deed ik mee aan het WK in Daegu in Zuid-Korea. In juni staat het NK op het programma en in juli het EK in Denemarken. In 2015 werd ik Nederlands kampioen op de 200 meter. Ik ben elke dag intensief bezig met mijn sport en leef van wedstrijd tot wedstrijd.”

Topsport heeft een enorme impact op mijn leefstijl”

Frans vertelt over hoe het allemaal begon: “Ik ben pas op latere leeftijd serieus begonnen met lopen. Ik was toen net gestopt met werken. Ine Jacobs, een bekende van me, zei destijds: “Frans, jij zat vroeger toch bij de atletiekclub? We krijgen binnenkort een nieuwe baan in Helden. Kom bij ons trainen, dat lijkt me echt iets voor jou.” Ik weet nog dat ik toen tegen haar zei: “Bel maar als de baan klaar is.” Ik was het al lang weer vergeten toen Ine een jaar later daadwerkelijk belde om te melden dat de nieuwe baan af was. Ik had geen bedrijf meer, had tijd over, dus ik ben weer gaan trainen.